luni, 2 martie 2009

Masina Viitorului

Cercetatorii americani au realizat un sasiu al viitorului care va oferi tuturor posibilitatea de a-si construi propria masina. Mai mult decat atat, acest sasiu ar putea fi prima si ultima masina pe ati cumpara-o: pentru ca el ar putea suporta toate tipurile de caroserie: SUV, coupe, sedan, cabriolet, hatchback.Mai mult decat atat, ea va fi nepoluanta.
Cum ar fi daca masina dumneavoastra nu ar produce gaze de esapament ci doar apa? Cum ar fi daca ati putea sa va asezati in orice parte a masinii fara a avea nevoie nici macar de volan, ci doar de un joystick sau un mouse? Toate aceste lucruri vor fi posibile datorita sasiului inovativ denumit Skateboard.
Pentru ca un motor frontal nu este necesar, sasiul poate suporta orice tip de caroserie orientata in orice directie. Scaunele pot fi asezate si orientate oriunde. Sasiul cu o grosime de 6 inch ascunde propulsorul bazat pe celule de combustibil. De pe urma procesului chimic nu rezulta decat apa.
Sasiul ofera chiar si un sistem electronic "drive by wire", controlat de un software care poate ajuta chiar si la download-area de noi upgrade-uri pentru masina dumneavoastra. Upgrade-urile pot fi folosite pentru sistemul de tractiune sau de franare.
Majoritatea vehiculelor electrice sunt echipate cu un singur motor electric. Skateboard are insa patru astfel de motoare, amplasate pe fiecare roata, asigurand si o mai buna stabilitate.
Posibilitatile de design ale caroseriei sau caroseriilor, care pot echipa sasiul Skateboard, sunt nenumarate. Imaginatia va fi libera sa creeze datorita unei inventii care ar putea insemna viitorul lumii auto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu