vineri, 20 februarie 2009

Masina ... Ou!!!


O companie din California (SUA) pregăteşte introducerea pe piaţă a unei maşini electrice cu design futurist, în formă de ou, care îşi propune să revoluţioneze transportul dincolo de Atlantic.
Vehiculul se numeşte Aptera şi va fi produs în serie începând cu a doua jumătate a anului 2009, urmând să fie disponibil pe piaţă în octombrie.
Acumulatorul electric asigură o autonomie de 100 de mile (circa 160 de kilometri) şi poate fi încărcat de la orice priză cu tensiunea de 110 volţi.
Compania va realiza şi o versiune pe benzină, care va consuma aproximativ 2,5 litri de combustibil la suta de kilometri, datorită masei reduse şi formei aerodinamice.

"Copilul" lui Obama

"Aceasta este maşina lui Obama, pentru tot ce a spus. El a vorbit despre eficienţa în energie, despre renunţarea la petrolul din străinătate. Ăsta ar trebui să fie copilul lui Obama, pentru ceea ce vrea el să fie în America", a spus Paul Wilbur, preşedintele companiei, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.
El şi-a exprimat totodată dezamăgirea faţă de respingerea finanţării proiectului de către Departamentul de Energie american, sub pretextul că maşina are numai trei roţi.
Compania Aptera susţine că va produce iniţial 10.000 de maşini, având deja 4.000 de comenzi ferme. Preţul variază între 25.000 şi 40.000 de dolari, în funcţie de modul de alimentare (benzină sau curent electric), caracteristicile motorului etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu